FAQ

Vanligt förekommande frågor

För att du ska kunna läsa på lite i lugn och ro också har vi samlat de frågor som är mest förekommande. Skulle det vara något du funderar på som inte finns listat är du varmt välkommen att kontakta oss för mer information och för att boka en konsultation.

Går det lika bra att ha en konsultation med en representant för hårkliniken som med behandlande läkare?

Nej, detta är något vi bestämt avråder ifrån. En konsult eller en representant för en hårklinik kan aldrig sätta sig in i den medicinska verkligheten och kan därför inte, på samma sätt som behandlande läkare, bedöma dina förutsättningar för en operation, eventuella risker samt resultatet av en operation. Dessutom har en representant en tendens at verka allt för ”säljande”, vilket kan medföra tråkiga konsekvenser. Kräv därför att träffa behandlande läkare redan vid första konsultationen.

Behöver jag förbereda mig på något speciellt sätt före operationen?

Normalt behöver du inte förbereda dig på något speciellt sätt. Några saker bör man dock tänka på: dagen före operation skall du tvätta håret med ditt vanliga schampo och bör inte komma till kliniken på tom mage. Vidare om du medicinerar med blodförtunnande medicin bör du upphöra med denna ca 1,5 vecka före operation efter att du talat med behandlande läkare.

Blir det transplanterade håret extra känsligt?

Nej, det transplanterade håret sitter lika säkert och är lika tåligt som de hår som sitter på baksidan av huvudet och kommer att växa livet ut.

Hur mycket hår kan man transplantera?

Det som avgör utbytet är patientens individuella förutsättningar: ju tätare hår man har i ”tag området” på baksidan av huvudet, desto bättre och har man dessutom elastisk hud i nacken, kan man ta ut en större hudbit, vilket ger mer hår. Vid strip- operationen, oftast inte mer än 6500-7000 hår.

När börjar det nyinplanterade håret att växa?

Cirka 2 månader efter operationen börjar håret visa sig men det kan dröja upp till 4 – 5 månader, ibland längre. Först efter ca 8- 10 månader kan man se slutresultat.

När kan man börja arbeta efter en operation?

Du kan egentligen börja arbeta dagen efter operationen men vi föredrar att du vilar och tar det lugnt i några dagar efter operationen.

Hur länge bör man avstå ifrån fysisk träning?

Efter en FUE behandling bör man avstå tung fysisk ansträngning första 2 veckorna. Lättare motion, t ex joggning, kan man börja med redan efter en vecka. Efter en strip-operation bör du undvika tung fysisk ansträngning första månaden. Men lättare motion, t ex joggning, kan man börja med redan efter 2- 3 veckor.

Hur lång tid tar en behandling?

Vi på Hair Clinic Sweden, gör till skillnad från de flesta andra kliniker, oftast stora behandlingar, vilket gör att man får räkna med att en transplantation tar en hel arbetsdag i anspråk vilket innebär att man erhåller ett bandage efter behandlingar. Man övernattar normalt en natt efter operation för att tidigt dagen efter få en del stygn (endast vid strip-operation) samt bandaget borttaget. Efter utskrivningssamtal med läkaren är man färdig för hemgång.

Behöver jag raka hjässan dvs där håret skall placeras?

Detta är inget nödvändigt, men för att underlätta själva transplantationsarbetet klipper vi normalt ner håret på området där ”det nya” håret skall placeras.

Kan man transplantera hår från någon annan?

Nej, kroppen skulle uppfatta ”det andra håret” som något främmande och därför stöta bort det.

Lämnas garantier?

Ja, inför operation lämnar vi skriftliga garantier.

Hur kan jag ta mig till kliniken?

Vi finns centralt belägna i Malmö, ca 300 m ifrån tågstationen. Kommer du med bil finns gratis parkeringsplats. Väljer du flyg blir du hämtad på flygplatsen.

Det kan kännas tryggt att ta med någon anhörig eller nära vän, är detta möjligt?

Ja, vi har full förståelse för att man vill komma till kliniken tillsammans med någon annan. Därför har vi i priset inkluderat kost och logi för medföljare.